Zelf zoeken

Wilt u uitbreiden met personeel en kiest u ervoor om zelf kandidaten te zoeken? U kunt dan gebruik maken van de gratis online ‘cv- en vacaturebank’ en de ‘Kandidatenverkenner banenafspraak’ van UWV.

Personeel zoeken via Werk.nl

UWV biedt op werk.nl een gratis online cv- en vacaturebank aan waar u uw vacature kunt plaatsen en de cv’s van meer dan 350.000 werkzoekenden kunt bekijken. Ook geeft UWV informatie en advies over het zoeken naar nieuwe medewerkers, het kiezen van kandidaten en het voeren van een sollicitatiegesprek. Op werk.nl kunt u vacatures plaatsen, cv’s bekijken en direct naar geschikt personeel zoeken. Ook vindt u er informatie over contract en loon, ontslag, werkvergunningen en het werven van personeel.

Personeel via Kandidatenverkenner banenafspraak

Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen geeft u kleur aan uw organisatie, draagt u bij aan de banenafspraak en kunt u gebruik maken van financiële voordelen voor werkgevers. In de Kandidatenverkenner banenafspraak van UWV kunt u anonieme profielen bekijken van mensen die vallen onder de banenafspraak. Dit zijn mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Via het WerkgeverServicepunt komt u vervolgens in contact met de kandidaten die u interessant vindt.

Wat als u geen personeel kunt vinden?

Komt u lastig aan personeel? Doe uw voordeel met deze 24 praktijkoplossingen, verdiep u in de voordelen van inclusief ondernemen, zoek personeel in Europa of zet een toekomstbestendig leerwerktraject op.

U kunt bijvoorbeeld intensiever werven door de inzet van meer of andere wervingskanalen, intermediairs of aanbrengpremies. Of de functie-eisen of arbeidsvoorwaarden van de vacature aanpassen. Ook slim: uw huidige medewerkers vragen of ze meer willen (over)werken, eventueel ook na hun pensioen (bijspringen). Wellicht in combinatie met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden?

Kent u iemand in uw omgeving die qua ambitie heel goed bij uw bedrijf past, maar nou helaas net niet bij de vacature? Dat is pas interessant! Een analyse op taken binnen uw huidige functiehuis biedt inzicht en mogelijke oplossingen. Daarbij steken we in op de participatie van mensen met een arbeidsbeperking.

Handige links

Schakel een adviseur in

Wist u dat u bij WerkgeversServicepunt kosteloos ondersteuning kunt krijgen bij de werving en selectie van uw personeel? Ook geven we advies bij complexe personeelsvraagstukken.
Jill van Zuijlen