Week van Zorg en Welzijn gericht op zij– en herinstromers

De Week van Zorg en Welzijn stond dit jaar in het teken van zij- en herinstromers. Zorg- en welzijnslocaties openden in de week van 11 tot en met 16 maart hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn precies inhoudt. In deze sector zijn er volop kansen voor nieuw talent, ook voor mensen zonder medische achtergrond.

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Ook UWV leverde een bijdrage aan het succes van deze week met diverse Meet & Greets in Rijk van Nijmegen, Foodvalley en de Achter hoek.

Personeelstekort in de zorg

Het is al een tijd bekend: er zijn veel vacatures in de zorg, het aanbod van personeel schiet tekort. Wat kun je als zorgwerkgever doen om toch de goede kwalitatieve zorg te blijven geven? Adviseurs van UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen zijn vanuit hun expertise van de arbeidsmarkt betrokken bij dit complexe vraagstuk.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen via info@wspnijmegen.nl of via het contactformulier.