Wat is uw motivatie voor inclusief werkgeverschap?

Drie voorbeelden: (1) een medewerkster met een vorm van autisme heeft het archief opgeschoond, haar gestructureerde aanpak komt het archief ten goede, (2) Bakkerij Bartels hoeft de productie niet stop te zetten tijdens christelijke feestdagen, want hun medewerkers met een migratieachtergrond werken tijdens deze dagen graag door, (3) Achmea ervaart dat de inzet van mensen met een beperking wordt gewaardeerd door bestaand personeel: iedereen heeft weleens een off-day, als je iemand met een handicap dan manmoedig het werk ziet doen, helpt dat in de eigen motivatie.

Wat is uw motivatie voor inclusief werkgeverschap?

Werkgeversvereniging AWVN onderzocht al in 2016 de toegevoegde waarde van inclusief werkgeven. Dit onderzoek leverde niet alleen 28 verschillende waarden op, maar ook een handige – nog steeds actuele -‘praatplaat’. Aan de hand van dit document kunt u in in uw organisatie onderzoeken wat voor u de toegevoegde waarde is om aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap.

Download de praatplaat

Waar denkt u dat voor uw bedrijf de meeste waarde zit?

  • Beter benutten van de arbeidsmarkt
  • Groei in afzetmarkt
  • Betere bedrijfsvoering
  • Versterken HR-beleid
  • Meer voldoening
  • (Product)innovatie
  • Maatschappelijk en externe legitimiteit

Zin in een brainstorm?

Vraag onze adviseurs om deel te nemen aan uw bedrijfsdiscussie over inclusief ondernemen. Bij WerkgeversServicepunt Nijmegen praten we graag met u verder over inclusiviteit. Dat kan op uw locatie, een externe locatie of op onze bezoeklocatie aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21a in Nijmegen (goede faciliteiten en catering aanwezig).

Wilt u iemand met een arbeidsbeperking of uitkering aannemen en geen risico lopen? Optimaal gebruik maken van financiële voordelen voor werkgevers, terwijl u kansen biedt aan mensen met een arbeidsbeperking of uitkering? UWV WerkgeversServicepunt Nijmegen denkt met u mee, adviseert u over gunstige regelingen en subsidies, leerwerk- of omscholingstrajecten en bemiddelt naar passende kandidaten.

Maak nu een afspraak

Lees verder