Meeloopdag in mei vergroot kans op werk voor Wajong en WIA kandidaten

Mensen met een Wajong-indicatie en WIA uitkering lopen in mei 2019 weer een dag(deel) mee bij bedrijven in de regio Rijk van Nijmegen. Deze ervaring vergroot de kans op werk voor de doelgroep. Tijdens een meewerkdag bieden werkgevers hen de mogelijkheid om te ervaren wat ‘werken’ inhoudt. De kandidaat ontdekt wat hij leuk vindt en goed kan. 

Wajong Inspiratiemaand

Naomi van Oijen, adviseur UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen: “Regelmatig bemiddelen we werkzoekenden met een Wajong of WIA indicatie met succes naar werk. Hierbij kunt u denken aan mensen die voor hun 18e levensjaar een indicatie hebben gekregen (Wajong) of mensen die in hun loopbaan ziek zijn geworden en hun eigen functie niet meer kunnen vervullen (WIA). Toch zijn er ook nog veel kandidaten op zoek en velen van hen weten nog niet precies wat ze willen en kunnen doen. Ook kunnen zij zich niet altijd een goed beeld vormen van verschillende soorten werk.”

Ik zoek werkgevers die tijd vrij willen maken om één of meerdere Wajong of WIA kandidaten in hun bedrijf te laten meedraaien onder begeleiding. U kunt kiezen voor 1 of meerdere kandidaten per dag(deel). Uiteraard bespreken we vooraf graag de bijzonderheden in uw bedrijf, zoals kledingwensen en veiligheidsschoenen.

Het gaat om enthousiasmeren, het is geen sollicitatie

Naomi: “Vorig jaar hebben wij op kleine schaal een Inspiratiemaand gehouden. Daarbij kregen kandidaten met een indicatie de kans om een dag(deel) mee te werken bij diverse werkgevers in de regio. Deze maand was een groot succes! Dit jaar willen wij kandidaten graag opnieuw de kans bieden om mee te lopen bij werkgevers. Het doel is oriënteren en enthousiasmeren, niet solliciteren. Het is dus niet erg als er geen vacatures zijn op dit moment. We willen met name beroepen promoten waar regelmatig vacatures zijn voor WIA en Wajong kandidaten.”

Meer weten?

Neem contact op met Naomi Spiekerman, adviseur UWV WerkgeversServicepunt via info@wspnijmegen.nl