Grootschalige werving voor Thermen Berendonck

In mei 2019 opent wellnessresort Thermen Berendonck haar deuren aan de recreatieplas Berendonck in Wijchen. Thermen Berendonck, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV (WerkgeversServicepunt) staan samen voor de opdracht om de ruim 200 vacatures in te vullen. Het gaat om diverse functies in keuken, restaurant, beauty, tuinonderhoud, saunaplein, schoonmaak, linnenkamer en techniek. Hoe doen we dat?

Werving en informatiebijeenkomsten

De werving- en selectieprocedure voor Thermen Berendonck is in januari 2019 gestart – de voorbereidingen uiteraard al eerder. We organiseren met onze samenwerkingspartner WerkBedrijf – op eigen en externe locaties – 7 bijeenkomsten waarin we geïnteresseerde kandidaten informeren over het bedrijf, de baanmogelijkheden en de specifieke eisen die de Thermen stelt aan ‘gastheerschap’.

Communicatie en projectleiding

Alle stappen in het wervings- en selectieproces gaan in overleg met de werkgever, de lijntjes zijn kort; er kan snel geschakeld worden door inzet van een projectleider vanuit ons UWV WerkgeversServicepunt. Er is regelmatige afstemming, bijvoorbeeld over de communicatie en de vorderingen met de samenwerkingspartners en de opdrachtgever Thermen.

Het vervolg: speeddates

Na de informatiebijeenkomsten over de Thermen nodigen we geïnteresseerde kandidaten – na een eerste selectie – uit voor een speeddate. Deze speeddate is een korte kennismaking om te kijken of het klikt tussen bedrijf en kandidaat. Vervolgens stellen we de geschikte kandidaten voor bij Thermen Berendonck voor verschillende functies.

Ook voor uw organisatie?

Graag brengen wij in persoonlijk overleg uw personeelsvraag in kaart en adviseren en ondersteunen u graag bij inclusief ondernemen. Dit betekent dat we bij de vacaturebehandeling ook kandidaten selecteren uit het doelgroepregister. Ook ondersteunen wij u (kosteloos) bij vragen over de indiensttreding, de inwerkperiode en het contract. 

Gunstige regelingen, subsidies en leerwerktrajecten

Als werkgever kunt u profiteren van gunstige subsidies en regelingen bij het in dienst nemen van een kandidaat met een uitkering of arbeidsbeperking. Denk aan een proefplaatsing of No-Riskpolis. Informeer ook eens naar de mogelijkheid van bij- of omscholing van uw (toekomstige) werknemers.

Hoe kunnen wij u helpen?