Talent in de Keuken 2020 – 2022

Zoekt u Talent in de Keuken? Wij zoeken u!

Er is een groot tekort aan koks in de horeca. Talent in de Keuken is een leerwerkproject waarin we werkzoekenden omscholen tot basiskok niveau twee. Het project heeft vanaf 2018 al twintig gediplomeerde basiskoks opgeleverd in de regio Rijk van Nijmegen. In januari 2020 start een nieuwe groep leerlingen met de opleiding.

Vragen? Neem snel contact op met Anne Pet via info@wspnijmegen.nl of 06 – 113 152 73.

Hoe werkt Talent in de Keuken?

Van werkzoekende naar kandidaat leerling-kok

Anne Pet, adviseur WerkgeversServicepunt: “Voor Talent in de Keuken werven en selecteren we de ‘koks van de toekomst’. Dit doen we samen met onze partners WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen en onze collega’s matching van UWV Rijk van Nijmegen.

Matching kandidaat met leerwerkbedrijf horeca

Talent in de Keuken 2020-2022 heeft plaats voor ongeveer vijfentwintig leerling-koks. Maar met alleen leerlingen zijn we er nog niet. We benaderen horecaondernemers in de regio om zich als leerwerkbedrijf aan te melden voor Talent in de Keuken. Onze kandidaten worden via voorselectie en persoonlijke gesprekken gematcht aan de deelnemende horecaondernemers.”

Leerlingen van Talent in de Keuken zijn gemotiveerde kandidaten die graag een vak willen leren, flexibele mensen met doorzettingsvermogen en een passie voor koken.” – Anne Pet, adviseur Horeca en Detailhandel WerkgeversServicepunt 

Eerste praktijkervaring in de keuken

Voordat de leerling-koks in dienst komen, doen zij eerst twee tot vier maanden via een proefplaatsing praktijkervaring op in de keuken. Ook volgen zij vakinhoudelijke workshops van coach Eli van der Pluym. De leerlingen ontvangen tijdens dit voortraject nog geen salaris, wel loopt hun uitkering door.

Tweejarige opleiding en in dienst

Na een succesvol voortraject komt de leerling-kok in dienst bij de horecaondernemer, voor minimaal drie tot maximaal vier dagen per week. Alle leerling-koks volgen daarnaast één dag per week de BBL-opleiding basiskok 2 op het ROC Nijmegen. Deze opleiding duurt twee jaar.

Wat telt is de motivatie van de kandidaat. Talent in de Keuken is een pittig opleidingstraject. In de horeca is het hard werken, met veel onregelmatige uren. We starten alleen met kandidaten die dat echt willen.” – Carla Latuny, commercieel manager WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

Professionele begeleiding

Tijdens het hele leerwerktraject van Talent in de Keuken wordt de leerling begeleid door een praktijkbegeleider van ROC Nijmegen en door coach Eli van der Pluijm.

Project agenda

Bekijk de volledige tijdlijn van het project.

  • September 2019: selectie kandidaten
  • September/oktober 2019: informatierondes
  • Oktober/november 2019: matching kandidaten
  • November/december 2019: start proefplaatsing
  • 28 januari 2020: start 2-jarige opleiding BBL

Ja, ik wil meer weten

Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk. Meer weten? Bekijk onze Privacyverklaring

Informatie flyer

In het nieuws

Resultaten

Wat is het slagingspercentage van Talent in de Keuken 2018-2019? Haakten leerlingen af? Bleven ze in dienst? Stroomden ze door naar een hoger niveau? Wat vonden werkgevers van de eerste editie? Wat zijn de tips?

Samenwerkingspartners

Talent in de Keuken is een project van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV en WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, coach Eli van der Pluijm en een groot aantal horecaondernemers.