Succesvolle ‘Cybercrime-lunch’ Partnerschap in Ondernemen

Partnerschap in Ondernemen stond 26 november in het teken van cybercrime. Spreker Dave Maasland, CEO ESET Nederland, nam de aanwezige ondernemers mee in het veranderende ‘dreigingslandschap’. Tijdens de lunchbijeenkomst was een veelgehoorde vraag: ‘Waar moet ik beginnen?’. Cybercrime is dan ook een serieus probleem voor Nederlandse ondernemers; de schade komt neer op zo’n 515 miljard per jaar voor het Nederlandse bedrijfsleven inclusief MKB.

Informatiebeveiliging

Cybercrime expert Dave Maasland deelde zijn visie over informatiebeveiliging en gaf de aanwezigen handvatten hoe hier mee om te gaan. Volgens Maasland moeten ondernemers zich beseffen dat ze kwetsbaar zijn, maar weerbaar kunnen worden. Bewust worden, een plan maken en dan ‘aanpakken’.

Om deze uitspraak kracht bij te zetten werd tijdens de bijeenkomst de eerste stap gezet met het updaten van wachtwoorden en het instellen van tweestapsverificatie.

Blijf op de hoogte!

Interesse in deelname aan een volgende lunch- en netwerkbijeenkomst van Partnerschap in Ondernemen?
Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte!

Partnerschap in Ondernemen

Deze cybercrimebijeenkomst van Partnerschap in Ondernemen werd mede mogelijk gemaakt door:

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW), WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen, MKB-Nederland, VNO-NCW, UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen en Ampleon.