Voor 80 werkzoekenden een baan in Amsterdam

Nederland telt 35 WerkgeversServicepunten. Met de komst van de Noord-Zuidlijn werden 80 nieuwe servicemedewerkers gezocht in Amsterdam. “Een enorme uitdaging in de krapper wordende arbeidsmarkt,” vertelt Jan Blok van detacheerder Consolid. Wij vonden het vanzelfsprekend om het WerkgeversServicepunt (WSP) Groot-Amsterdam erbij te vragen. We hadden al eerder samengewerkt op grootschalige wervingstrajecten.”

Zoektocht naar nieuwe servicemedewerkers

Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam startte in het voorjaar direct met wekelijkse speeddates. Een selectie van deze kandidaten werd uitgenodigd voor een gesprek met recruiters van Consolid.
Consolid zette de deuren wijd open voor iedereen die zich aangesproken voelde voor deze functie. En dat werkte. Zij kregen reacties van mensen met totaal verschillende achtergronden: taxichauffeurs, schilders, mensen met een administratieve of ICT -achtergrond. Jan Blok: “Er was zelfs een man met 25 jaar ervaring in de bankenwereld.”

Voor 80 werkzoekenden een baan in Amsterdam

“Het is een leuke enthousiaste groep nieuwe collega’s geworden. We zijn trots op de mix van achtergronden, nationaliteiten en leeftijden. Samen zorgen zij ervoor dat reizigers in Amsterdam pro-actief worden verwezen en geïnformeerd en dat de metrostations veilig en netjes blijven.”

Lees meer over dit bijzondere project op de website van WerkgeversServicepunt Groot-Amsterdam