Omscholing is een win-winsituatie voor Factor Blue

Jesper van den Boogaard, eigenaar van Factor Blue, technisch partner in e-commerce en webapplicaties, werkt graag met ‘blauwe mensen: “Het staat voor de structuur en precisie die we in ons werk stoppen. Ik zoek programmeurs die een stapje verder kunnen gaan. Die zijn met een loep zelfs moeilijk te vinden. De ‘jonkies’ worden binnen gehengeld door grote bedrijven in het westen van het land, daar kan ik qua beloning niet tegenop.” Toch heeft Factor Blue in korte tijd 4 man personeel aangenomen, waaronder voormalig zonweringondernemer Dave. Waarom en hoe?

Ik ben geen werkgever die zegt: zoveel % van ons personeel heeft een beperking. Nee joh! Het is meer dat inclusief ondernemen alleen maar voordelen kent; voor zowel werkgever als werknemer. – Jesper, eigenaar Factor Blue

Ik wil investeren in mensen

“Je moet een beetje lef hebben, maar welke ondernemer heeft dat nou niet?” Jesper heeft het over het aannemen van personeel via alternatieve routes. “Kandidaten die bijvoorbeeld vanwege een arbeidsbeperking niet direct ‘in het hokje’ passen, maar met hun ervaring, mentaliteit en een stuk omscholing een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van mijn onderneming.”

Jesper: “Een slimme route dus om toch aan personeel te komen. Ga investeren in mensen!”

Speeddate met kandidaten

Jesper: “Via het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen kwam ik deze zomer terecht op een Matchingsbijeenkomst voor ICT-personeel. We zochten een frontend developer. Voormalig ondernemer Dave was 1 van de 4 kandidaten die we uit de opgestuurde cv’s al hadden geselecteerd op basis van zijn recente opleidingen. Hij was goed voorbereid, ondernemend, verzorgd en qua type iemand die helemaal bij ons past. Niet alle kandidaten waren zo gemotiveerd!”

Speeddaten met werkzoekenden is de ideale manier om snel meerdere kandidaten te ontmoeten. Je haalt de pareltjes er direct uit. Je weet direct wat je in huis hebt en het kost je weinig tijd. – Jesper, eigenaar Factor Blue

Jesper: “De vraag was wel: hoe nu verder? Dave had algemene ICT-kennis en ervaring met WordPress, maar helaas nog niet met Magento.”

Noodzaak omscholing door ziekte van Crohn

Dave kan vanwege de ziekte van Crohn geen fysiek werk meer doen: “Omdat het monteren van zonweringsystemen wegviel door mijn ziekte, moest ik een andere weg inslaan – een hele zoektocht. Via UWV volgde ik een opleiding bij ‘Slim in ICT’, een organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opleidt naar regulier werk. Er stond een praktijkman uit het werkveld voor de klas, die wist precies wat er op ICT-gebied speelde.” Ook voor het vervolg van de opleiding slaagt Dave.

Door zijn verhuizing naar Nijmegen moet hij helaas opnieuw zijn netwerk opbouwen. “Dan grijp je alles aan om jezelf voor te stellen aan werkgevers. Lachend: dus ook speeddates.”

Subsidie, proefplaatsing en extra opleiding

Tijdens de Matchingsbijeenkomst sluit de  adviseur van UWV WerkgeversServicepunt direct bij aan en zet de boel verder in gang. Jesper: “Adviseur Naomi van Oijen heeft ons uitgebreid geïnformeerd over regelingen, zoals de proefplaatsing en No-Riskpolis, en getipt wanneer formulieren opgestuurd moesten worden. Ze was heel flexibel en goed bereikbaar. En niet onbelangrijk: ze heeft voor ons gelobbyd bij UWV, zodat Dave de noodzakelijke opleiding Magento kon volgen.”

Door samen met de Wia adviseur van Dave, mijn collega Judith Gieben, op bezoek te gaan bij de werkgever konden we de meeste vragen van zowel Jesper als Dave direct beantwoorden. Judith heeft samen met de arbeidsdeskundige voor de goedkeuring van de opleiding en proefplaatsing gezorgd. Zo is al het interne werk vlot en gestroomlijnd ingezet en voldeden we snel aan de vraag van Factor Blue en Dave. – Naomi van Oijen, adviseur WerkgeversServicepunt Nijmegen

Jesper: “Deze doortastende aanpak was voor ons van grote meerwaarde. Het gekke was: we kenden het WerkgeversServicepunt in Nijmegen helemaal niet. We wisten niet dat UWV speciale regionale dienstverlening heeft voor werkgevers. Blij dat we het nu weten!”

Aan de slag

Nu zorgt Dave bij Factor Blue als frontend developer voor een juiste technische vertaling van de vormgeving naar de techniek. Hij bouwt technisch complexe designs tot een functionerend geheel en is inmiddels breed inzetbaar voor zowel WordPress als Magento frontend-ontwikkeling.

Dave: “Het gaat nu erg goed met mij. Ik zit goed in mijn vel, ook dankzij het werk natuurlijk. Als je het naar je zin hebt, dan scheelt dat een hoop. Ik ben in overleg met UWV nu zelfs 32 uur gaan werken, omdat dit fysiek niet belastend is. Ook wil ik het programmeren nog wat beter onder de knie krijgen. Wel moet ik oppassen met stress.”

Proefplaatsing

Bij de aanvraag van de proefplaatsing werd Jesper ondersteund door WerkgeversServicepunt Nijmegen. “Met deze handige regeling konden wij in twee maanden proeftijd goed inschatten of Dave ook voldeed aan onze praktijkeisen. Nou, eigenlijk waren we ’t er over 1 maand al over eens dat het wel goed ging komen”, lacht Jesper.

Tijdens de periode van de proefplaatsing was er nauw contact tussen Factor Blue en UWV / WerkgeversServicepunt. Zo kon direct ingespeeld worden op ontwikkelingen. Naomi: “Ook nu Dave een contract heeft loopt onze dienstverlening gewoon door. We zijn – en blijven – voor elke vraag bereikbaar.”

Low Risk met de No-Riskpolis

Met de No-Riskpolis is Factor Blue verzekerd tegen eventuele uitval door ziekte van Dave. Jesper: “Tja, een gezonde werknemer kan ook van de een op de ander dag ziek worden. Toch neemt de No-Riskpolis wel een stuk weerstand weg. Je neemt iemand in dienst die mogelijk (weer) ziek kan worden, het is fijn te weten dat je als werkgever niet voor de kosten opdraait. De stap naar het aanbieden van een contract is daardoor ook lager.”

De mens met een beperking bestaat niet

“Veel mensen denken bij een beperking nog altijd aan iemand in een rolstoel”, denkt Jesper.

Dave haakt aan: “Het is belangrijk te laten zien dat er heel veel mensen met heel veel verschillende beperkingen zijn. DE mens met een beperking bestaat niet. Aan mij zie je bijvoorbeeld niets, ik heb alleen last van mijn buik. Ik ben gezond, totdat ik ziek word. Maar ik ga gerust met een laptop op schoot in een ziekenhuisbed liggen werken.”

Ik ben blij dat Dave zo op zijn plek is bij Factor Blue. Deze samenwerking zie ik als voorbeeld van succesvol partnerschap. We hebben in alle openheid mogelijkheden onderzocht en zijn een committent aangegaan. Ik dank Jesper en Dave voor hun bereidheid om nieuwe wegen te bewandelen.  – Naomi van Oijen, adviseur WerkgeversServicepunt Nijmegen

 

Verder lezen?