Een oudere werknemer succesvol inzetten

De Boer Machines Nederland B.V. staat voor een grote uitdaging. Een groot deel van het personeel gaat over een aantal jaar met pensioen. Productieleider John Jans-Rat: “Daarbij komt dat we onze buitendienst-monteurs op latere leeftijd een welverdiende plek op onze fabriekslocatie in Wijchen gunnen. Verjonging is daarom bitter noodzakelijk.” Daarom staan oudere kandidaten in eerste instantie niet op Johns wensenlijstje. Toch neemt De Boer Machines de 60-jarige WW-er Toon in dienst die na 34 jaar door een reorganisatie op straat staat. Waarom is dit een geslaagde actie?

Een opvallende kandidaat

Met zijn leergierige en energieke houding is Toon eerder al opgevallen bij UWV. Na 34 intensieve jaren als fijnbankwerker in de reparatie van gas- en stoomturbineonderdelen staat hij door een reorganisatie op straat. Via WerkgeversServicepunt UWV Nijmegen wordt Toon onder de aandacht gebracht bij Mayke Tielemans, eigenaar Werving & Selectie Human Venture. Zij heeft als voormalig P&O-er nog goede contacten bij De Boer Machines.

Kennismaken kan geen kwaad

Mayke: “Toon is leergierig, buigzaam, wil graag fulltime werken en fietst zomaar 100 km per dag. Hoe kan zo’n man nog thuiszitten? Ik dacht: zoveel werkgevers zoeken technisch personeel, waarom kan dat niet gematcht worden?”

“In de technische branche wordt vaak gedacht in dienstverbanden van 40 jaar. Dat is echt niet meer van deze tijd. Ik denk dat werkgevers zich anders moeten opstellen. Het is een vooroordeel dat oudere werknemers niet meer buigzaam zijn. Kijk eens naar succesvolle voorbeelden uit de ICT.  Een oudere kandidaat kan je ook nog ‘kneden’.” Glimlachend vervolgt ze: “Ik heb me erin vastgebeten en zo kwam met enig aandringen een kennismakingsgesprek tot stand bij De Boer. Toon heeft toen goed laten zien wie hij is en dat heeft de werkgever overtuigd.”

Een kennismaking met een kandidaat kost je als werkgever hooguit een uurtje. In een persoonlijk gesprek kan je goed bepalen of iemands waarden overeenkomen met jouw bedrijfscultuur. Dat is vaak belangrijker dan leeftijd. Geef het een kans, vooral als je moeilijk aan personeel komt! Mayke Tielemans, Human Venture

Voordelen van een oudere werknemer

John Jans-Rat, productieleider bij De Boer: “In eerste instantie stond ik niet positief tegenover oudere kandidaten. Ik was van mening dat ouderen minder flexibel zijn en weinig bereid zich aan te passen.” Het kennismakingsgesprek met de 60-jarige Toon bleek echter een schot in de roos. John: “Toon staat open voor nieuwe uitdagingen en wil leren. En bovenal: hij is een fijn, eerlijk en bescheiden mens. Op onze productiematige afdeling is hij bovendien binnen een paar maanden opgeleid en al snel nog enkele jaren van toegevoegde waarde als constructiebankwerker. Kortom, ik zag er meerwaarde in voor ons bedrijf.”

Door de twee maanden proefplaatsing die we regelden via UWV WerkgeversServicepunt plus de compensatieregeling voor oudere werknemers was het ook financieel interessant voor ons om een oudere werknemer aan te nemen. John Jans-Rat, productieleider De Boer Machines Nederland

Machinefabriek de Boer

De Boer Machines maakt op projectbasis persen voor steenfabrieken, er is veel vraag vanuit de Engelse markt. John: “Elke pers die we bouwen is anders. We fabriceren halffabricaten en bouwen daarna compleet op, inclusief automatische vetsmering en besturing. Het gaat om miljoenenprojecten waar boeteclausules aan vast hangen bij te laat leveren. Een inschatting van 20.000 manuren moet soms in de laatste 2 maanden nog opgehoogd worden. Ja, dan wordt er wel overgewerkt door productie. Dat vergt veel van onze personeelsinzet, vooral als de aanwas van onderaf krap is.”

Wennen aan een nieuwe baan op je 60e

In de productiehal staat Toon, hij doet voornamelijk de- en monteren van vormbakken, boor -en afbraamwerkzaamheden en is bezig met het lijmen van bussen en monteren van lagers. Toon: “In de fijnmechanica was het heel nauwkeurig werken. Hier mag het wat sneller en moet het minder perfectionistisch. Dat is een aandachtspuntje voor mij en soms nog wennen. Maar ik ben hier te gast – zo voel ik dat – en blij met deze kans. Het is interessant om nieuwe dingen te leren en ook: gezellig samenwerken met collega’s. Ik heb het naar mijn zin.” Na een gesubsidieerde praktijkopleiding lassen zal Toon ook op dat vlak op volle sterkte meedraaien.

Ik heb geluk gehad met het luisterend oor van Frans Jansen [UWV, red.]. Hij hoorde mijn verhaal en begreep dat ik er na 8 maanden thuiszitten wel klaar mee was. Door hem is het balletje gaan rollen via Stefan Giesbers van WerkgeversServicepunt Nijmegen en Mayke Tielemans naar De Boer Machines. Toon de Gunt, constructiebankwerker bij De Boer Machines 

Bedrijfscultuur en mentaliteit

Er wordt hard gewerkt, zegt productieleider John Jans-Rat: “Niet alleen in de productie, maar ook door onze monteurs die soms 4 x 2 weken in het buitenland zijn voor montageklussen. Dan maken ze lange dagen, hebben ze veel verantwoordelijkheid en lossen ze zelfstandig allerlei problemen op. Daar hebben we veel respect voor. Ook in de fabriek hebben mensen veel verantwoordelijkheid om een goed product aan de klant te leveren. We hebben ook wat dat betreft aan onze Toon een hele goeie!”

Meer weten?

We vertellen u graag meer over omscholing en leerwerktrajecten, proefplaatsing en de compensatieregeling voor oudere werknemers. Neem contact op met WerkgeversServicepunt Nijmegen. Er is altijd een adviseur met kennis van uw branche.