Banenmotor zorgt voor vaste instroom personeel gebouwde omgeving

Ook in 2018 zien we binnen Bouwsector een grote vraag naar personeel. Op dit moment zijn er onvoldoende gekwalificeerde werknemers voor een beroep in de gebouwde omgeving en in de Infra. Een succesvol initiatief is de Banenmotor. Dit project richt zich op zij-instromers en statushouders voor de elektro-, installatie-, bouw- en schildersbranche in de regio Nijmegen.

Opleidingstraject zij-instromers

De Banenmotor is een project waarin zij-instromers in een intensief vakgericht en praktisch scholingsprogramma, als vakman worden opgeleid in de brede gebouwde omgeving. Er wordt gewerkt met een gedegen selectie- en matchingsproces, praktijktraining en een intensieve begeleiding tijdens de (voor)opleiding.

De gedrevenheid van WSP Nijmegen komt weer naar boven bij ons laatste gezamenlijk project Banenmotor voor Installatie en Bouw. – Geert Robben, financieel directeur Bouwmensen/Inframensen Oss/Nijmegen

Naast de vakgerichte praktijkscholing onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs en leerlingbegeleiders behalen de deelnemers ook hun VCA. Daarnaast geldt er een werkgarantie voor een bepaalde tijd en is er mogelijkheid om via een BBL-opleiding verder geschoold te worden. Voor onze regio levert dit inmiddels een vaste instroom van personeel op in de gebouwde omgeving.

Mogelijkheden voor uw organisatie?

Door de succesvolle samenwerking met werkgevers en opleiders in de’ gebouwde omgeving’ is inmiddels een flink aantal kandidaten gestart in een reguliere baan. Wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden die er voor uw organisatie zijn? Bent u geïnteresseerd in de zij-instromers? Neem dan contact op met Mariska de Wit, adviseur WerkgeversServicepunt UWV Rijk van Nijmegen via info@wspnijmegen.nl

De Banenmotor is een samenwerkingsinitiatief tussen de opleidingsbedrijven IW Nederland, Schildersvakschool en Bouwmensen, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen én UWV / WerkgeversServicepunt UWV. Ook Vluchtelingenwerk Nijmegen participeert in dit project.

Verder lezen

Leren en werken

Afbeelding: De Technische