Nieuwe lichting ambachtelijk ondernemers via Ambachtsacademie

In Nederland is grote behoefte aan ambachtelijke specialisten, van lijstenmaker tot glazenier. De Ambachtsacademie leidt werkloze 40-plussers op tot ambachtelijk ondernemer. De gesubsidieerde voltijds opleiding van 1,5 jaar is gebaseerd op het principe van leerling-gezel-meester. Leerlingen kunnen na de opleiding een eigen onderneming starten of een ambachtelijk bedrijf overnemen. Leermeesters vormen de ruggengraat van de Ambachtsacademie.

Leermeesters gezocht

AmbachtNederland is voortdurend op zoek naar vakbekwame ambachtelijke ondernemers die hun kennis en passie voor het vak willen doorgeven. Een aantal leermeesters heeft de opleidingen ontwikkeld, maar daarnaast leiden veel meer leermeesters in hun bedrijf de leerlingen op tot vakbekwaam ambachtsman of -vrouw.  Als tegemoetkoming voor de kosten ontvangen de leermeesters op jaarbasis een subsidie van € 1.500,-. Lees verder op de website van AmbachtNederland.

Van werkloze 40-plusser tot ambachtelijk ondernemer

De opleidingen van de Ambachtsacademie zijn bedoeld voor mensen van 40 jaar of ouder met een WW- of bijstandsuitkering. Ook voor 40-plussers zonder uitkering, baan of eigen bedrijf is het mogelijk een opleiding te volgen, mits zij als werkloos werkzoekende staan ingeschreven op de website werk.nl van UWV. Leerlingen worden opgeleid door ervaren ambachtslieden, in het atelier of de winkel van een leermeester in de buurt.  Een module ondernemerschap is onderdeel van de opleiding. Lees verder op de website van de Ambachtsacademie.