Nieuw omscholingsproject: ‘FASTSERVICE’ voor u!

Onder de noemer ‘FASTSERVICE’ voor u! bieden horecaondernemers in de regio leerwerkplekken aan voor omscholingskandidaten. Inmiddels hebben 10 horecaondernemers – waaronder Bakker Bart, McDonald’s, Burger King, Fawaka en Foodmood – zich verbonden aan het project. Daarmee zijn nu 24 leerwerkplekken beschikbaar. In september zijn we gestart met de werving van kandidaten. De beste kandidaten worden opgeleid tot medewerkers Fastservice, MBO niveau 2.

FASTSERVICE’ voor u! is een project van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV WerkgeversServicepunt Nijmegen, SVO foodopleidingen en aangesloten horecaondernemers in Rijk van Nijmegen.

Oplossing personeelstekort fastservice

Horecaondernemers in de regio Rijk van Nijmegen hebben grote moeite om geschikt personeel ‘fastservice’ te vinden. Als er al potentiële kandidaten gevonden worden, dan missen zij vaak belangrijke vaardigheden en een geschikte opleiding. Eén van de oplossingen voor het personeelstekort is het opleiden van werkzoekenden die eerder in een andere branche werkten. Met het project FASTSERVICE willen de samenwerkende partijen inspringen op het personeelstekort.

Proefplaatsing, opleiding en coaching

De geselecteerde kandidaten starten na een sollicitatiegesprek in november met enkele voorbereidende workshops bij het WerkBedrijf. Na een proefplaatsing starten de kandidaten eind januari / begin februari met hun BBL-traject in samenwerking met SVO foodopleidingen. Na afronding van de opleiding ontvangen de kandidaten het diploma medewerker fastservice (MBO, niveau 2).

Tijdens de proefplaatsing van 2 maanden werkt de kandidaat met behoud van uitkering. Werkgevers betalen dan nog niets. Vanaf 1 februari komt de kandidaat bij hen in dienst op basis van een leerwerkcontract van 1 jaar, voor 24 tot 32 uur per week (in overleg met de kandidaat). De 1-jarige opleiding en ook de 4 maanden coaching van de kandidaat worden betaald vanuit het project.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u een kandidaat op het oog die u graag in uw organisatie zou zien uitgroeien tot een toegewijde medewerker fastservice? Kunt u een leerwerkplek aanbieden aan een omscholingskandidaat? Kent u ondernemers die het moeilijk hebben om een medewerker fastservice te vinden? Of heeft u andere vragen, suggesties of opmerkingen? Aarzel dan niet om snel contact op te nemen met Anne Pet van de Projectgroep ‘FASTSERVICE’ voor u! Stuur uw bericht aan: info@wspnijmegen.nl

Deelnemende werkgevers

FASTSERVICE’ voor u! is een project van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV WerkgeversServicepunt Nijmegen, SVO foodopleidingen en aangesloten horecaondernemers in Rijk van Nijmegen. De volgende horecaondernemers hebben zich al aangesloten bij het project:

  • McDonald’s (7 vestigingen)
  • Burger King
  • KFC
  • Eethuis Fawaka
  • Vermaat Radboud UMC
  • Bakker Bart
  • Foodmood
  • backWERK
  • Vitam catering
  • Pura catering