Neemt u een werkzoekende aan? Check uw voordeel met het ‘financieel CV’

Een document van twee kantjes dat het financiële voordeel bij het aannemen van een werkzoekende precies op een rij zet. Dat is het financieel CV, dat minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 12 maart heeft gelanceerd. Het financieel CV moet duidelijk maken aan werkgevers welke, en hoeveel, ondersteuning zij krijgen als ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Daardoor wordt het voor hen aantrekkelijker om mensen in dienst te nemen. (Bron: website UWV)

De tool om het financieel CV te genereren is te vinden op www.financieelCV.nl

Welke regelingen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende regelingen die het voor werkgevers financieel aantrekkelijk maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Denk aan:

Regelhulp financieel CV

Werkzoekenden en werkgevers weten vaak niet precies waar zij recht op hebben en hoe groot hun financiële voordeel is. Met de nieuwe tool worden de voordelen op een rijtje gezet. Werkgevers kunnen de tool ook zelf invullen, aan de hand van gegevens die de werkzoekende aan hen verstrekt. Goed om te weten: de in de regelhulp getoonde uitkomsten en bedragen zijn een schatting. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

De tool om het financieel CV te genereren is te vinden op www.financieelCV.nl

Hulp nodig?

Vragen over subsidies en regelingen voor uw werknemers? Neem dan  contact op met de deskundig adviseurs van UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen. Altijd kosteloos en vrijblijvend advies.