Compensatieregeling

Wist u dat oudere werknemers over het algemeen een goede werk-privébalans hebben? Bovendien nemen zij een schat aan kennis en ervaring mee en zijn het vaak loyale en gemotiveerde werknemers. De compensatieregeling maakt het voor u aantrekkelijk om langdurig werkloze oudere werkzoekenden in dienst te nemen.

Wat houdt de compensatieregeling in?

Met de compensatieregeling oudere werkzoekenden krijgt u als werkgever in de eerste 5 jaar van het dienstverband een Ziektewet-uitkering, als uw werknemer ziek wordt. U betaalt dan alleen de eerste 13 weken het loon door. Daarna ontvangt u voor deze werknemer een Ziektewet-uitkering van UWV. Per 1 januari 2018 is de bestaande compensatieregeling voor oudere werkzoekenden verruimd. U komt al in aanmerking voor de regeling als u een werkzoekende van 56 jaar of ouder in dienst neemt. Tot 1 januari was dit nog 63 jaar of ouder.

Goed te weten

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de compensatieregeling. Als uw werknemer ziek wordt, vraag dan binnen 6 weken nadat uw werknemer zich ziek heeft gemeld een Ziektewet-uitkering bij UWV voor hem aan. UWV bekijkt of uw werknemer aan de voorwaarden voldoet. Uw adviseur van WSP Nijmegen informeert u graag over de compensatieregeling en voorwaarden.

Wilt u meer informatie over de compensatieregeling?

Ontvang kosteloos 1 op 1 advies

Wilt u weten of uw kandidaat of werknemer voldoet aan de voorwaarden van de compensatieregeling? Is uw oudere werknemer ziek geworden en wilt u weten hoe nu verder? WerkgeversServicepunt Nijmegen adviseert en ondersteunt u graag. – Naomi van Oijen, adviseur