Britse werknemers in dienst, wat betekent de Brexit voor u?

Als u werknemers met de Britse nationaliteit in dienst heeft, dan vallen deze tot de Brexitdatum (in principe 29 maart 2019) onder de EU-regelgeving en verandert er niets. Maar wat als uw werknemers na de Brexit in Nederland blijven werken? Wat zijn dan hun rechten? Of stel dat u na de Brexit Britse werknemers in dienst wil nemen? Wat moet u dan doen? Moet u een werkvergunning aanvragen voor uw Britse werknemer?

Wat is uw situatie?

Op de website van UWV vindt u praktische informatie over Brexit voor werkgevers en werknemers. Bijvoorbeeld over de overgangsperiode bij een ‘no deal’, de werkvergunning en de verblijfsvergunning voor Britse werknemers.

Brexit en no deal

Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) zal op de datum van de Brexit (in principe 29 maart 2019 ) de Europese Unie (EU) verlaten. Er is een voorlopige overeenkomst, met daarin de rechten van de Britten en burgers van de EU, als het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekt uit de EU. Er is een kans dat er geen uittredingsakkoord komt: een no deal.

Verder lezen

Vragen?

Neem contact op met een van onze adviseurs voor kosteloos advies en ondersteuning.