Verwacht: BADGE2MATCH – Hét matchingevent voor hoogopgeleiden

Tijdens het matchingevent Badge2Match komen werkzoekenden en werkgevers  op een unieke wijze met elkaar in gesprek. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe technologie  ‘badge2match’; dit zijn ‘communicerende badges’ die oplichten als werkgever en werkzoekende bij elkaar in de buurt staan. Dit gebeurt alleen wanneer de competentie van de werkzoekende gelijk is aan de competentie waar de werkgever naar op zoek is. Dit is het signaal om met elkaar in gesprek te gaan!

De datum voor dit event wordt nader bekend gemaakt.

Waarom matching op basis van competenties?

Op basis van de huidige werving- en selectieprocedures weten werkgevers en werkzoekenden elkaar nog onvoldoende te vinden. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere aanpak. Daarom is het belangrijk dat zowel werkgevers als werkzoekenden meer kijken naar competenties. Op deze manier kunnen er verrassende nieuwe matches ontstaan!

Een lampje voor praatjes waar je wat aan hebt

De technologie Badge2Match wordt toegepast binnen diverse bedrijven met succesvolle resultaten. De Volkskrant schreef hier een leuk artikel over.

Badge2Match 

Voorafgaand aan het event ontvangen deelnemende werkgevers van ons een competentielijst. Daar kunt u een aantal specifieke competenties selecteren die bij uw organisatie passen – en wellicht zelfs terugkomen in een openstaande vacature. Vervolgens vragen we hoger opgeleide werkzoekenden ook een aantal specifieke competenties te selecteren die zij vaardig zijn. De opgegeven competenties, van zowel de werkgevers als de werkzoekenden, worden digitaal ingevoerd en iedereen ontvangt bij aanvang van het event een persoonlijke badge.

Wanneer  een competentie overeenkomt tussen de werkgever en de werkzoekende is er een digitale match. De badge zal dan oplichten in een kleur. Dit is het signaal om met elkaar in gesprek te gaan.

Interesse?

Voor vragen en aanmelden kunt u terecht bij Laura Boers, via e-mail laura.boers@uwv.nl