Nijmegen is 19 koks rijker

Een eerste groep van 19 deelnemers van het Nijmeegse project Talent in de Keuken ontving op woensdag 28 augustus hun diploma Kok niveau 2, waarvan acht leerlingen cum laude. Nog vier leerlingen ontvangen hun diploma in oktober. Een resultaat waar alle samenwerkingspartners hartstikke trots op zijn.

Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking werd jobcoach en chef-kok Eli van der Pluym extra in het zonnetje gezet door samenwerkingspartners en kandidaten. Lees interview met Eli van der Pluym.

Chef-kok Eli van der Pluijm is een belangrijk rolmodel voor onze kandidaten aan Talent in de Keuken.” – Anne Pet, adviseur UWV WerkgeversServicepunt

Leerwerktraject lost tekort aan koks op

“Er is een groot tekort aan koks in de horeca,” vertellen Anne Pet van UWV WerkgeversServicepunt en Carla Latuny van WerkBedrijf. “Talent in de Keuken is een leerwerkproject waarin onze kandidaten worden omgeschoold tot Kok niveau 2.” In januari 2020 start er alweer een nieuwe groep leerlingen met dit traject.

Het is mooi om te zien dat er met dit project een brug geslagen wordt tussen werkgevers, onderwijs en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen.” – Bas Hoebink van restaurants De Meesterproef, De Firma, The Black Fox en Pizza Pasta

Kandidaten hebben rolmodel nodig

Hein van den Hoek,  teammanager Horeca ROC Nijmegen: “De essentie van wat dit traject succesvol heeft gemaakt is de begeleiding op het werk door jobcoach en op school door de studieloopbaanbegeleider. Ze lieten zien dat ze in de deelnemers geloven en samen met de jobcoaching heeft dat geleid tot deze goede resultaten. De samenwerking tussen de deelnemende organisaties is hierbij ook van cruciaal belang geweest.”

Coach en chef-kok Eli van der Pluym heeft mij enorm gemotiveerd met zijn enthousiasme en grote kennis van het koksvak. Hij gelooft echt in zijn leerlingen en vertelt je dat ook. Tegen alle nieuwe talenten zou ik willen zeggen: je slaagt alleen als je grote inzet toont.” –  deelnemer Dré de la Roy

Horecaondernemers gezocht voor 2e editie

De werving en selectie voor de 2e editie van Talent in de Keuken 2020-2022 is al in volle gang.

Interesse om als werkgever deel te nemen aan Talent in de Keuken?
Neem contact op met Anne Pet, adviseur Horeca en Detailhandel
info@wspnijmegen.nl
06 11 315 273